O MENI

Zdravo ljudi,

Zovem se Alisa i dolazim iz svoje Zemlje čuda.

Za sebe često kažem da sam u poslednjem trenutku odlučila biti žensko, iako još uvijek svojim smiješnim Venerinim jamicama uspijevam sakriti mušku logiku kojom sam često vođena. O tome da budem prvo i jedino dijete kod svojih roditelja nisam odlučivala. Za ime mi se pobrinuo tata, kako to obično i bude kad je prvo pa žensko.

Ako čitate moj blog onda ste neko ko voli ljubav i pisanu riječ.

Pišem od kako znam za sebe, a na svoj blog koji je dostupan svim istomišljenicima, odlučila sam nakon nagovora prijateljice. Njoj hvala.

Zbog ljubavnog odnosa sa pisanjem moj prvi (ali i pravi) izbor je bio Žurnalizam. Kao takva trenutno sam nezaposlena ali se nikad nisam pokajala što sam odlučila biti samo jedan “obični” Žurnalista. Zašto?! Zato što sam sve samo ne “obična”. I zato što u svoju radnu knjižicu umjesto radnog staža redovno upisujem nova zanimanja. Neobično. Da, imam ih ukupno četiri. Za sad.

Jedno od njih je iz saobraćajne struke. S tim u vezi, kao apsolvent na fakultetu, bila sam angažovana na časovima instruktivne nastave učenicima iz saobraćajne psihologije. Nakon diplomiranja na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, odradila sam pripravnički staž i položila ispit za rad u državnim organima uprave. Nakon toga sam zaplivala u radijske vode, te obavljala poslove spikerke, radila u marketing službi, a bila sam angažovana i kao urednica web portala.

Moja druga ljubav su hrana i ugostiteljstvokao i sve što ide uz organizacije i dekoracije događaja. Za to su krivi geni. Upravo zbog njih sam polagala i višu ugostiteljsku školu za zanimanje kuhara. Na to sam posebno ponosna.

Pored svega, upisala sam još jedan fakultet, majčinski. Za sada imam status brucoša i rekli su mi da ću teško upisivati prolazne ocjene. Zato o njemu puno i ne pišem.

Dakle, vozim, kuham, pišem i ekonomična sam. Od svega navedenog imam po jednu diplomu. Onima iz poznavanja stranih jezika i računarskih vještina neću se ni hvaliti okolo, nije red.

Ravnotežu nalazim u ljubavi i uvijek nekog ili nešto volim.

Uživam kad sam sama sa svojim mislima, ali volim i druženje sa ljudima. To mi daje energiju. Nemam puno pravih prijatelja, ali ni puno pravih neprijatelja. I svi mi daju određenu dozu inspiracije.

Što se tiče iskustva u pisanju, bila sam stručni saradnik lista Posavina, autor tekstova Bloggers Media i novinar – dopisnik bh. informativnog portala Bportal.ba. Trenutno se moji tekstovi mogu pronaći i čitati na portalu Fenomenalno.com, a uređujem, vodim i pišem za web site SUPER PRIČE.

A šta ja to pišem?!

Pišem priče koje svima nama svakodnevno kreira život.

U Jutarnjim monolozima su svi tekstovi nastali uz prvu jutarnju kafu.

Bloggiranje je rezultat nekih dnevnih dijaloga.

A u posebnom prostor na mom blogu se nalaze sve divne žene koje su izuzetno uspješne u svom poslu ali dišu tek kad pišu. Jer, pisanje im život znači.

Super priče je moje mjesto pod webom gdje uživam dok pišem inspirativne poslovne priče i promovišem različite brendove.

Pisanje je moj život.

Ne znam i ne mogu drugačije.

Hvala vam što (me) čitate.

Vaša Ja.

 

error: Content is protected !!